Hem » Månadsbrev » Nyhetsbrev Oktober 2018
Nyhetsbrev Oktober 2018
2018-10-31

Ny lagstiftning
På måndag den 1 oktober 2018 börjar direktivet om försäkringsdistribution, IDD, att gälla. På Förmedlarportalen.
Syftet med det nya direktivet om försäkringsdistribution är bland annat att förbättra konsumentskyddet och få en mer harmoniserad lagstiftning inom alla EU-länder. De som arbetar med försäkringsdistribution ska till exempel ge kunderna en mer omfattande information om produkter och tjänster som de tänker sälja till kunderna.
 
Länsförsäkringar vinnare i Swedish Brand Award 2018 2018-09-25
Länsförsäkringar tog hem titeln som Sveriges starkaste varumärke inom kategorin Försäkring på Swedish Brand Award på torsdagskvällen. Kundundersökningsföretaget Evimetrix har låtit 6 000 konsumenter bedöma cirka 500 varumärken i 35 branscher
 
Skärpt lagkrav på rehabiliteringsplan
Den 1 juli i år skärptes kravet på rehabilitering för arbetsgivare. Från och med nu behöver arbetsgivaren ta fram en plan för hur medarbetaren ska komma tillbaka till jobbet vid 30 dagars sjukskrivning – om bedömningen görs att sjukskrivningen kommer vara i minst 60 dagar.
 
Naturskyddsföreningen
Först och främst vill jag rikta ett stort tack till ditt företag som stöttar Naturskyddsföreningen och arbetet för en hållbar framtid. Ert stöd är oerhört viktigt för oss och jag är mycket glad över att se vilket engagemang det finns för miljö och hållbarhet hos svenska företag idag.