Hem » Månadsbrev » Nyhetsbrev November 2016
Nyhetsbrev November 2016
2016-12-01

Amerikanska presidentvalet: viss positiv effekt men stor osäkerhet
Lannebo Fonder fokuserar som alltid på att investera i välskötta bolag med rimliga värderingar och goda tillväxtmöjligheter. Vi positionerar oss alltså inte annorlunda på grund av maktskiftet i USA, men följer naturligtvis utvecklingen noga. 
 
Hur förändras den ekonomiska politiken med Donald Trump som ny president?
Mycket är fortfarande oklart. Trump ska gå från affärsman till statsman och världsledare och osäkerhetsfaktorerna är många kring vilka politiska förslag som blir genomförbara, hur hans stab byggs upp och vilka prioriteringar som kommer att göras. Men signalerna är tydliga; det kommer att blir mer infrastrukturinvesteringar och lägre bolagsskatter. Det är en väsentlig förändring jämfört med de senaste åren. Eftersom det republikanska partiet är i majoritet i kongressens båda kamrar kommer det också bli lättare för den nya presidenten att få igenom förändringar.
 
Mer investeringar och lägre bolagsskatter borde innebära högre tillväxt de kommande åren. Men det lär också innebära att räntorna stiger och att Federal Reserve stramar åt penningpolitiken från dagens väldigt tongivande inriktning.
Publicerat den 11 november 2016 av Lannebo Fonder
 
Nyheter  från Alecta - Pensioner och premier 2017
Under 2017 räknar Alecta upp ITP 2 Ålderspension och ITP 2 Familjepension som är under utbetalning - med 0,59 procent. Även intjänad pension (så kallade fribrev) räknas upp. Uppräkning motsvarar inflationen och betyder att pensionerna därför behåller sin köpkraft.
Riskpremierna, som bland annat omfattar ITP Sjukpension och premiebefrielse, höjs.
 
Du kan rapportera från den 2 januari - information från Fora
I år öppnar rapporteringen den 2 januari och vi behöver din rapport senast den 31 januari. Lönerapporteringen gör du på Mina sidor på fora.se. När du loggat in guidar vi dig vidare. Här kan du läsa mer om varför du behöver lämna en lönerapport till Fora.
 
Kolla fonden jämför alla Sveriges fonder - Fondkollen.se
Utvärdera hur din fond har gått under olika tidsperioder i jämförelse med andra fonder med liknande placeringsinriktning.